Вторник, 25 Септември 2018 г.
новини от последните 24 часа: 2359
Лупа
Вижте сходствата в начина на обличане на двете дами в галерията ни
НетИнфо - Новини - България
Двигателите HYBRID и HYBRID4 (задвижване на четирите колела) ще бъдат интегрирани съответно в новите 508 и 3008 и ще бъдат достъпни през второто тримесечие на 2019 г.
НетИнфо - Новини - България
Православната църква чества успение на преп. Сергий Родонешки чудотворец
НетИнфо - Новини - България

Максималните температури днес ще са до 17 градуса, като времето ще продължи да бъде облачно и ветровито, показва прогнозата на Националния институт по метереология и хидрология. Очаква се значителна облачност, но вероятността за валежи е малка.

Силният вятър от вчера откъсна част от фасадата на мол в Благоевград, прекъсна електричеството на 7000 хиляди домакинства и откъсна дървета в различни градове от страната.

В сряда температурите ще са между 8...
Новини България - dnevnik.bg
Жълт код за силен вятър е обявен в 23 области в страната за днес, като вятърът ще се засили през втората половина на деня, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Преди обяд ще е предимно слънчево. Ще продължи да духа югозападен вятър и повишението на температурите ще продължи, повече в Източна България и в Предбалкана. Около и след обяд най-напред в Северозападна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до 15-20...
Новини България - dnevnik.bg
Българската делегация за 73-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предвождана от премиера Бойко Борисов, започва днес едноседмичното си посещение в САЩ с участие във форум, който се възприема нееднозначно в страната.

Става дума за т.нар. Глобален призив за действие за световния проблем с наркотиците - инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп, която той планира да повтори и в словото си при откриването на Общото събрание във вторник. В понеделник вечерта е...
Новини България - dnevnik.bg
Галерия a-cube contemporary на столичната улица "Любен Каравелов" 9 ще открие сезона с тематична изложба-живопис на Елица Баръмова – Барамó на 25 септември от 18 до 20.30 ч. Проект "Архитектът" докосва екзистенциални въпроси с разговорна лекота: вечната тема за връзката между дух и материя, духовните състояния и движения, разположени в различни хронотопоси (време и място на действието), обяснява галеристът Енил Енчев, самият той художник и архитект.
<br...
Новини България - dnevnik.bg
Винозаводът в Церковски и фабриката за бутилиране в с. Венец, част от групата на "Винпром Карнобат", от днес работят, след като вчера Районният съд в Карнобат даде разрешение за това, съобщава "Фокус".

Във връзка с продължаващото разследване на прокуратурата срещу собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков за незаконно производство на цигари, алкохол и данъчни престъпления в петък Агенция "Митници" запечатаха данъчните складове...
Новини България - dnevnik.bg
През август 34 953 кг храни от животински и неживотински произход са насочени за унищожаване от инспекторите на дирекция "Контрол по храните" към Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), съобщиха оттам. Количеството е конфискувано от производствени обекти, от складове, магазини и заведения за обществено хранене.

Част от иззетите храни са били неправилно съхранявани, некоректно етикетирани и с изтекъл срок на годност, а други - без здравна и...
Новини България - dnevnik.bg
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов подкрепя намеренията за разширяване на правомощията на европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) във връзка със започване на работата на Европейската прокуратура, съобщи пресцентъра на партията. На среща с новия генерален директор на службата Виле Итала в Брюксел Цветанов е подкрепил исканията за достъп до информация за банкови сметки, възможност за участвания в...
Новини България - dnevnik.bg
Силният вятър, който понижи сериозно температурите в западната половина от страната днес, изкорени дървета в Монтана, отнесе фасадата на мол в Благоевград и остави без ток 8000 абонати на ЧЕЗ.

В Монтана, освен съборени дървета, имаше и пречупен билборд, за щастие няма пострадали хора. Нанесени са материални щети на сгради и автомобили. Сигнали за паднали дървета е имало и в София.

Без ток в Монтана са били 1500 домакинства. Електричество са нямали и...
Новини България - dnevnik.bg

Новини България - dnevnik.bg

8000 абонати на ЧЕЗ  на територията на Западна България са без ток вследствие на силния вятър. Това съобщава “Фокус”, като се позовава на информация от пресцентъра на дружеството. В област Монтана са засегнати 1 500 домакинства, Видин 1000, Перник 1300, област София – 3000, Кюстендил 1000. Екипи на ЧЕЗ работят доотстраняване на авариите. Прекъсванията продължават около…

The post 8000 домакинства в Западна България останаха без ток заради силния вятър appeared first on Blagoevgrad.eu.

Европейски град - Благоевград
Премиерът говори по време на Срещата на върха за мира „Нелсън Мандела“ в рамките на Общото събрание на ООН в Ню Йорк
НетИнфо - Новини - България