Понеделник, 20 Август 2018 г.
новини от последните 24 часа: 2136
Лупа
Директорът на Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев е най-богатият от близо 300-те болнични директори и управители, които са подали имотни декларации пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Това отбелязва вестник "Сега", който публикува преглед на декларираното имущество от директорите на държавни и частни болници, които имат договор с...
Новини България - dnevnik.bg

Извънредно пръскане за бълхи ще започне следващата седмица в Благоевград, предаде БНР. Причината – десетки сигнали, постъпили в общината от родители, че не могат да ползват детските площадки и тревните площи, във време в което децата са във ваканция. За пръв път от четири години насам ще се прилага специфичното третиране, като фирмата е гарантирала…

The post Бълхи плъзнаха по детските площадки в Благоевград appeared first on Blagoevgrad.eu.

Европейски град - Благоевград
Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител за модернизиране на три софийски железопътни гари, съобщиха от министерството на транспорта. Възложител на поръчката е НК "Железопътна инфраструктура", а крайният срок за подаване на оферти е 23 август 2018 г.

Предвидено е строителните дейности за гарите да започнат в началото на следващата година, като се очаква да приключат през 2020 г.

Общата стойност на проекта е 7.4 млн. лева, от...
Новини България - dnevnik.bg

"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Търговският регистър е офлайн до понеделник

Поради дейности за отстраняване на технически проблем в Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 11 и 12 август - събота и неделя, няма да може да се подават онлайн документи, съобщиха от институцията, която...
Новини България - dnevnik.bg
Специализираната прокуратура е възложила на Националната агенция за приходите и Главна дирекця "Национална полиция" проверка на дружество "Аркус - сигурност Бургас" и свързаните с него физически и юридически лица, съобщи обвинението.

Фирмата е съсобственост на зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, а неин консултант е Димитър Желязков, известен с прякора Митьо Очите. И двамата бяха арестувани през уикенда в Истанбул.<br...
Новини България - dnevnik.bg
След празника Успение Богородично на 15 август ще бъдат извършени най-неотложните обезопасителни дейности на пътя до Рилския манастир. Това каза пред "Нова телевизия" инж. Боян Илиев от Областно пътно управление – Кюстендил.

Ремонтите ще включват обрушване на разхлабени скални късове и поставяне на укрепителни мрежи. След това ще се изготви технически проект, чрез който да започне трайното ремонтиране на този участък.

"По време на...
Новини България - dnevnik.bg
Средната брутна месечна работна заплата през юни е 1119 лв., като нарастването спрямо същия период на предходната година е с 8.2%, показват данните на националния статистически институт (НСИ). Увеличението спрямо първото тримесечие на тази година е с 4.5%.

Най-голям ръст в периода април - юни спрямо началото на годината се отчита в селското стопанство - с 9.8%, строителството - с 8.2% и финансите и застраховането - с 6.7%. На годишна база ръстът в заплатите е воден от...
Новини България - dnevnik.bg
Задължителни лабораторни анализи на почвите във всички земеделски парцели, преди да получат сертификат, че произвеждат биологично чисти продукти. Въвеждане на повече и по-високи санкции и глоби. Синхронизиране на базата данни, така че отговорните институции ефективно да обменят информация - Българската агенция за безопасност на храните, Министерството на земеделието, храните и горите, Държавен фонд "Земеделие" и контролиращите.

Това са основните мерки, с които...
Новини България - dnevnik.bg
Всеки който иска по-скъпоструващи лекарства, терапии, лечение, да си доплаща, да се осигурява допълнително, а Националната здравноосигурителна каса да определи ясни базови критерии и цени, да покрива напълно базово лечение за всички болести. Това е основната част от концепцията за управление на касата на новият ръководител на звеното д-р Дечо Дечев, която той описва в интервю за "Капитал".

"В момента за едни пациенти касата плаща определена сума, а за...
Новини България - dnevnik.bg
Проектът на работната група, която изготвя законопроекта за хората с увреждания, не удовлетворява протестиращите майки на деца с увреждания. Те обявиха, че ще продължат с протестите, като разположат палатков лагер и пред Министерството на труда и социалната политика.

"Не можем да застанем зад законопроект, който е дискриминационен и ощетява много хора. Той няма да заработи от януари, защото в допълнителните разпоредби ясно се казва, че ще има шест месеца от...
Новини България - dnevnik.bg
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев назначи нов директор на Фонда за лечение на деца, след като вчера стана известно, че Мариета Райкова е освободена от поста по лични причини, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

Считано от 20 август 2018 г., новият директор на фонда е д-р Георги Деянов, който от май 2017 г. е работил като главен експерт в Център "Фонд за лечение на деца". Фондът продължава своята дейност и организация на работа, като...
Новини България - dnevnik.bg
Македония и България искрено градят изгубено за десетилетия приятелство, а Скопие благодари на София за помощта по пътя към ЕС.

Това послание отправи македонският премиер Зоран Заев ден след като българският му колега Бойко Борисов отправи критики заради коментари за "македонския" характер на Илинденско-Преображенското въстание.

Борисов реагира с думите, че България ще си спомни тази позиция (изразена от Заев в телевизионно интервю),...
Новини България - dnevnik.bg
Животновъди от Ямболско излязоха отново на протест и затвориха пътя Елхово – Шарково, съобщава БНР. Исканията им са за оставка на министъра на земеделието и храните Румен Порожанов, както и на цялото ръководство на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). Поводът са избитите животни заради чумата.

Според тях над 4000 животни са евтаназирани без положителна проба и без причина. Аргументът им е, че месеци след като БАБХ обяви заразата, няма животно, починало от...
Новини България - dnevnik.bg
За публичен избор на петчленния състав на Върховния административен съд, който ще вземе окончателното решение за Пирин, настояват от коалицията "За да остане природа в България". Еколозите се обръщат за тази прозрачна процедура към Висшия съдебен съвет (ВСС) и председателя на Върховния административен съд (ВАС), става известно от съобщението на коалицията до медиите в последния ден от законовия 14-дневен срок, който решението на съда може да бъде обжалвано.
<br...
Новини България - dnevnik.bg
Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев стана член на международна и китайска консултантски организации, съобщи "Медиапул", като цитира офиса на Плевнелиев.

Той вече е част от Международния консултативен съвет на независимата непартийна неправителствена организация GLOBSEC, основана през 2005 г. Основната ѝ цел е да оформи глобалния дебат чрез провеждане на научноизследователски дейности и свързване на ключови експерти по външна политика и политиката за...
Новини България - dnevnik.bg